vineri, 2 octombrie 2015

M.66.employee,Pfizer HCP corporation, december 2001- april 2003







































































































































































Manastirea Cozia
Manastirea Hurezu




Valcea




















Manastirea dintr-un lemn, Valcea,2002

Voronet






Agapia

















Brasov, 2003
Sovata
Am ajuns şi la spitalul de boli cardiovasculare din Sovata la începutul anului 2003.Era iarnă,iar drumul era destul de greu până acolo,căci este zonă de munte.Toţi de acolo erau afectaţi de despădurirea dealului din apropiere. Păreau ca şi cum ar fi pierdut o mare valoare, AERUL pe care-l respirau. Aveau multe ghivece cu flori în cabinete şi pe holurile spitalului pavilionar. Cele mai multe erau la o doamnă doctor din Târgovişte. Îmi vorbiseră de dânsa colaboratorii din Dâmboviţa la care a trebuit să renunţ, căci am schimbat zona.
Doamna doctor Suceveanu era managerul instituţiei şi în acea incintă lucra şi soţul acesteia. Erau destul de marcaţi de una din mamele lor care locuia cu aceştia şi avea boală Alzheimer.Erau destul de stressaţi şi agasaţi. Spuneau că li se impută nişte fapte pe care nu le-au făcut.
Personalul care era de origine maghiară a fost destul de politicos şi a vorbit în limba maghiară. Păreau că se află undeva la graniţă. Nu se simţeau bine în România şi vroiau să plece ân Ungaria, dar nu se putea la acea dată,mai ales nu puteau obţine cetăţenie maghiară şi să se stabilească într-o ţară pe care ei o credeau civilizată.

Campulung - Brasov





08.12.2015
D-nul dr Ilie Vonica
Am aflat mai multe date despre acesta atunci cand am primit ca teritoriu judetul Sibiu.
Mi-a povestit o doamna farmacista ca este un foarte bun negociator. Avea un monopol „invizibil” asupra insulinei la noi in tara. Eu urma sa ma ocup de un produs destinat diabeticilor si aveam sarcina sa ma ocup intr-un mod aparte de Polisano – distribuitor de medicamente.
Trebuia sa ajung sa primesc teritoriul judetului Sibiu cand incepea anul fiscal, dar a atrebuit sa predau teritoriul.Cele 3 judete pe care le-am avut , au trecut fiecare la un alt reprezentant medical. A fost una din cele mai indraznete modificari in ceea ce priveste forta de vanzare a companiilor farmaceutice la acea data.
Judetul Valcea a trecut de Craiova. Era o colaborare istorica a acestui judet cu acea zona, mai putin cand s-a inceput regionalizarea in perioada tineretei mamei. Atunci, Pitesti a devenit capitala regiunii Muntenia. Mama este din judetul Valcea si acest judet imi era destul de familiar. Mereu spunea ca ea este munteanca , caci se afla de partea cealalta a Oltului. Oltul impartea cele 2 teritorii : Oltenia si Muntenia. Asa ca a trebuit sa predau zona colegelor din Craiova. Unul din cardiologii din Valcea cu o mare influenta a initiat un conflict mai vechi despre care credeam ca am rezolvat amiabil, insa neintelegerile familiale ale acestuia au rabufnit chiar la momentul predarii teritoriului.
Judetul Dambovita care era la acea vreme unul din cele mai mici si cele mai sarace judete din tara, a trecut de Bucuresti. Cam asa era la mai toate companiile. Am predat teritoriul la 2 coelgi. Unul dintre ei era fiul unui profesor mare de cardiologie pe care eu il apreciam din punct de vedere profesional, D-nul Prof. Dr. Eduard Apetrei.
Astfel ca am ajuns tarziu sa preiau teritoriile Brasov, Covasna si Sibiu.
Abia la inceputul anului 2003 cand medicii se aflau in greva.
Dupa ce am fost la Spitalul de Recuperare a Bolilor Cardio-vasculare din Covasna, ama flat ca trebuie sa iau legatura cu reprezentanti ai depozitului de medicamnete Polisano. Despre acest lucru am apucat sa discut cu dirigintele farmaciei spitalului din Spitalul Judetean Sibiu. In timp ce-mi explica cum sa ajung, a spus ca domnul care coboara dintr-un 4X4 este chiar patronul acestui depozit si ca pot sa ma duc sa-l abordez personal.Nu stiu cand am aflat ca era ginecolog.
Am cautat o carte de vizita si chiar daca as fi vrut sa-l evit, nu as fi putut caci venea chiar la farmacie. Noi l-am vazut pe fereasca ca intra in spital, dar eu nu credeam ca chiar o sa fiu la cativa pasi de acesta. L-am abordat si dupa un schimb de vorbe amiabile si carti de vizita, m-a intrebat :
- De unde seti ?
- Din Pitesti !
- Si ce cauti tu de asa de departe ?
Am incercat sa explic aceasta avansare. Mi-a promis ca o sa rezolv problema de serviciu daca o sa merg la secretara de la depozit. Aceasta a fost foarte amabila si m-a indreptat catre sefa de vanzari din teritoriul Covasna. Parea un sediu mic si defalcat in mai multe cladiri. Am discutat si despre drum si de faptul ca ei aveau TICO care pe vreme rea nu avea stabilitate pe drum fata de masina mea Cielo.
Am aflat ca acele cutiute dupa care eu umblam au ajuns in timp foarte scurt dupa vizita mea, dupa ce m-am intors sa iau albumul cu poze pe care l-am lasat la secretara de la Polisano. Medicii din Sibiu erau foarte pasionati de fotografie. Unii cardiologi au castigat chiar premii de fotografie. Le-am lasat un tablou in care pusesem o fotografie facuta de mine pe insula leprosilor din Creta. Peretii erau din huma si nu se putea agata, dars e gandeau la o solutie.



















On Sunday, April 19, 2015 10:38 AM,



Am citit ca un avion in care erau VIP- uri a trecut printr- un gol de aer.
Si eu am patit o experienta asemanatoare in 2002 cand m- am intors din Grecia - Creta,sedinta,Pfizer.
Avionul grecesc care a plecat din Atena a trecut prin goluri de aer in apropierea Bucuresti - ului.
Eu aveam febra( am adormit cu aerul conditionat dat drumul in hotel) si eram si constipata deoarece am mancat ciorba de fasole( am pus in farfurie fara sa stiu ce este,deoarece era trecuta prin masina de tocat si de rusine ca sa nu o las in farfurie,am mancat-o). Mi- a fost foarte rau in ultimele zile in Creta. Cu toate ca stiu ca cei din companie pleaca in calatorii cu mostre, nimanui nu i- a pasat de mine. Tin minte ca un coleg turc chiar daca era insurat ,s- a supart cand i- am refuzat propunerea indecenra. Chiar a glumit cand a spus : doar nu esti fecioara Maria?.
In avion am stat la gwam. Nu am mancat nimic in avion ,caci mancarea mi s- a parut ca are miros de cauciuc care mi- a accentuat greata. Am dat mancarwa mea altora . Majoritatea din avion au vomitat cand s- a intamplat,au urlat,au inceput sa planga dupa familii,copiii. Unul singur a inceput sa rada in hohote ( cam in genul in care am ras eu cand faceam oxigenoterapie)- managerul general Valentin Dudau. Eu am ramas calma si nepasatoare la ce s- a intamplat. Imi era extrem de rau,incat iminenta mortii pe care cei din avion au teait- o a parut nesemnificativa. Seful cel mare,francez, nu era cu noi,restul grupului. A mai ramas pentru o zi,dupa ce venis cu o zi inainte. A fost pentru prima si ultima data cand am fumat la serviciu si am cerut o tigara. Au urmat cateva zile de febra. Am fost la serviciu daca mi- a fost rau si am avut si control de la sefii cei mari. Cu toate ca am tusit pe holurile spitalului judetean din Pitesti si le- am spus tuturor ca- mi

este rau,nimeni nu mi- a spus sa stau acasa. Nu am primit nicio mostra de la companiedar nici nu am cerut. Am dat drumul la aerul conditionat pe cald in masina,in timp ce la radio se anuntau cele mai ridicate temperaturi din tara. Posibil sa fi avut legioneliza? Poata da,poate nu. Unii au cerut despagubiri de 21.000 pentru infectare cu legionella. Am fost in apogeul carierei de reprezentant medical. Pe perioada verii mi- au crescut vanzaricum nu se intampla de obicei. Dupa octombrie 2002 a inceput usor declinul : nu am stiut sa vorbesc despre viagra,produs pe care nu l- avut in portofoliu.

































































On Monday, March 5, 2012 5:14 AM, Tanasescu Monica <moni22ro@yahoo.com> wrote:


Daca considerti ca lucian Patrascu este BUN ,ma intreb pentru ce?
Cand am fost in Creta la POA, am adormit cu aerul conditionat cam cu 2 zile inainte si am facut pneumonie.Imi ere total indiferent daca avionul se prabuseste la decolare tinand cont ca aveam febra.Probabil nu era nici un medic prin apropiere ca sa-si dea seama ca eram bolnava.Oricum Pfizer nu are medicamente care sa-mi faca mie bine.Am fost obligata de imprejurari sa ma tratez cu astfel de medicamente si ori nu si-au facut efectul ori au fost prescrise abuziv si din cauza reactiilor adverse atrebuit sa renunt la ele.
Imediat la sosirea in tara ,Patrascu a vrut sa faca o vizita de lucru in Pitesti.Probabil nu s-a vazut ca am febra mare,ca tusesc,ca am frisoane care m-au obligat sa dau drumul la caldura in masina cand la meteo se anuntau cele mai ridicate temperaturi din tara,asa ca am ramas la serviciu chiar si peste program pentru sedinta.

Este adevarat ca mi s-a reprosat ca lucrez prea mult,dar acum lucrez mai mult si mi se reproseaza ca lucrez putin si lucrez si ture de noapte care se pare ca se asosiaza cu cancerul de san.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu