joi, 27 august 2015

Bucuresti






















































































































































































































































































































































































































































































Motoscuterul - un mijloc de transport mai putin utilizat.

Se intalnesc frecvent accidente rutiere la persoanele care apeleaza la acest mijloc de transport. Cel putin in zona Mures erau extrem de multe, mai ales ca era si o clima destul de umeda ,drumuri in panta si cu multe curbe.
Am intalnit in timpul stagiului si o victima a unui accident de munca in timp ce conducea un motoscuter. Era destul de tanar si nimeni nu-i daduse sperante de viata la momentul producerii accidentului. Lucra in domeniul vanzarilor, iar angajatorul s-a preocupat sa-l sustina la inceput. Apoi, veneau mai rar, caci deja era de foarte multe luni in spital. S-au suspectat leziuni neurologice, dar s-a constat ca este posibil ca atonia , hipotonia si atrofia musculara sa fi fost principalele "mijloace" incriminate in lipsa lui de activitate loco-motorie.
Vroia produse Mc Donald's, iar personalul medical sustinea sa manance mancare din spital sau facuta de mama acestuia. Dar realitatea era ca el asta mananca acasa : fast-food. Nu-i placea mancarea gatita de mama sa. In plus, fast-food-ul este mult mai condimentat. Apoi, au adus un dietetician pentru a-i ajusta ratia calorica. Ajunsese subnutrit datorita alimentatiei in principal parenterala. Se misca destul de greu si facea pasi mici in recuperare loco-motorie. Aceasta a fost facuta tarziu, datorita riscului sau vital. Vroia sa fie masat,dar persoanlul nu avea timp de acest lucru. Timpul petrecut cu antrnorul de la recuperare era redus, deoarece acesta avea un volum de lucru foarte mare si nu putea sa faca fata. S-au solicitat mai multe resurse umane, dar nu s-au putut face angajari.
Poate ca daca ar fi :
- piste speciale amenajate pentru motociclisti;
- daca mai multe persoane ar folosi acest mijloc de transport;
- daca s-ar acorda mai multa atentie echipamentului de protectie;
- daca s-ar acorda mai multa atentie ecologizarii societatii;
- daca ar exista modele diversificate pentru a satisface mai multe categorii sociale, profesionale, gen,varsta,
atunci poate acest mijloc de transport ar fi vazut de societate intr-un mod diferit.


















































































































Colegiul Medicilor Bucuresti





















Unele persoane de sex feminin se joaca prea mult "De-a mama si de-a tata" si ajung sa aibe burtica lor ca niste cosuri de gunoi unde depoziteaza niste "accidente de munca". Unele ajung si se caiesc la biserica unde preotul le iarta, caci este si el om. Pacatul este in grija lui dumnezeu. si asa, ajung unele mamici foarte harnice sa faca aborturi deoarece vor sa-si traiasca viata. Doamne fereste, sa le spui sa munceasca, caci ele nu vor decat sa se joace cu "copilu''"(eventual unul care are buletin si a inceput viata sexuala ). datele statistice sustin ca cu cat este mai murdara zona genitala, cu atat creste numarul rapoartelor sexuale, mai ales neprotejate. Romania detine cele mai multe cazuri de cancer de col uterin din UE si acestea sunt depistate in stadii tardive. Poate testarea cobas-hpv,ar putea ajuta si la depistarea cancerelor de cap-gat produse de infectia cu hpv. In acest fel, daca mananci creveti "stricati', s-ar putea sa descoperi un cancer incipient.
Unele ajung sa aibe si copii. "Accidentul de munca "al muncii la cuculet ajunge probabil cu un handicap in viata daca uterul mamei este bolnav. Unul din cazurile de la medicina legala pe care l-am vazut la autopsie a fost al unei tinere casatorite care avea cancer genital si si-a a sumat raspunderea sa duca o sarcina la bun sfarsit. a murit in timpul operatiei de cezariana datorita tulburarilor de coagulare. Copilul a supravietuit. tatl l-a acceptat.
Intrebarea se pune : cat de sanatos este acest copil ? Cat de educat este acest copil, in conditia in care in primii 7 ani de acasa, educatia revine in principal mamei ? Multi copii abandonati provin de la aceste femei care nu au auzit de anticonceptionale si chiar considera ca au realizat mai mult in viata decat familiile lor, daca au un copil "din flori" cu cineva care depaseste sfera lor sociala.
































 Acest echipaj l-am zarit dupa ce am avut o discutie cu un domn. M-a fixat cu privirea - ceea ce consider un abuz din partea sa. Numai ca EL este "barbat" si poate sa ma bata, caci eu sunt femeie. Avea o burta mare ca si cand avea ciroza. cauza cea mai frecventa a cirozei in Romania este cea produsa de alcool. Tinand cont ca iesea dintr-un club, probabil ca este potator. Ei au telegiantectazii si eritroza atat faciala , cat si palmara. Romanii sunt saraci, dar au bani de alcool, de tigari. In cazul in care doctorul le spune ca nu respecta un stil de viata sanatos, primesc "amenzi". Politistii sunt si ei oamneni si inteleg un barbat care a fost jignit o femeie care i-a spus sa nu-l mai fixeze si ca are burta mare de la alcool.
Cat timp petreci cu acesti pacienti care-si fac singuri o stare de boala. O boala extrem de costisitoare. Afectiunile produse de consumul de alcool sunt numeroase. Acestia sunt si cei ce duc la evenimente ca cele din Colectiv





























Sectorul 3
Am traversat mult timp prin el ca studenta.In spitalul Coltea am petrecut multe ore pentru a-mi face lucrarea de licenta. Sala de curs adapostea si dulapurile ce tineau foile arhivate. Tarebuia sa vin in afara orelor de curs sau de program. Multi medici petreceau multe ore aici pentru a-si face foile de observatie. Era un fel de birou al medicilor. Fereastra avea privire catre Piata Universitatii. Se vedea bine Teatrul National, Hotelul Intercontinental. Este o cladire veche din caramida, asa ca in periaoda verilor faorte calduroase, aici era foarte racoare. In apropiere era si parcul Coltea. Micutul aprc adapostea cativa copaci.





























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu