miercuri, 12 august 2015

Bucuresti

































































































































































































08.02.2016

----Mesaj redirecţionat----
De 
Mesaje trimise: Jo, 22 oct. 2015, 23:32 PDT
Subiect: cum sa dai un mar inapoi


Ieri, langa mine la conferinta s- a asezat o d- na dr ce spunea ca face medicina alternativa. Era MF, dar a profesat putin datorita siatemului. A primit de la o firma ce avea un stand la conferinta un MAR si s- a dus sa- l duca inapoi.
Medicina alternativa presupune extracte naturale din fructe. Ineamna ca nu crede in asta. Spunea ca poti sa mananci si pamant asa si ca cele mai bune rezultate le- a obtinut cu apicultura, mai ales veninul. Cursul este facut prin centrul de perfectionare.
De ieri, blogul meu este vizitat masiv de rusi si ucrainieni.




















































































































































































Luna noiembrie 2015
Conferinta de neurologie pediatrica
La una din prezentari s-a discutat despre problemele somnului la copil. Discutia despre boala Duchenne ,mi-a reamintit de un pacient pe care l-am avut la cabinet. Avea 9 ani si aproape 50 kg. Mama sa il aducea la cabinet cu caruta si de acolo il cara in spate. Venea mai mereu sa spuna ca are infectie urinara, iar eu ii spuneam ca are lombosciatica deoarece isi suprasolicita coloana prin cararea fiului. Sotul o ajuta mai putin in cresterea copilului. In definitiv, ea era asistent maternal pentru propriul sau copil. Era platita pentru asta. Din discutiile avute cu ea, am inteles ca mai existasera cazuri in familia lor de astfel de bolnavi si numai la baieti. Intre ea si sotul sau existau grade de rudenie sub nivelul 4.I-am sugerat ca este posibil ca ea sa aibe gena recesiva a acestei boli, iar daca va mai decide sa faca un copil sunt sanse destul de mari ca acesta sa faca boala ca fratele sau mai mare. I-am spus ca din datele citite in literatura, copii cu aceasta boala mor de tineri. Se ingroasa inima la fel cu este tot corpul si nu mai poate sa circule sange prin ea. Parea ca regreta,dar nu ca ar afecta-o atat de mult. Poate stia de la alti pacienti sau poate nu. La un moment dat a discutat ca ar avea nevoie de carnitina si ca nu stie de unde sa gaseasca. Am cautat si eu si dupa ce am discutat cu ea, aceasta a decis sa-l cumpar eu si sa-i dau banii. Cu greu mi-a dat banii.

Un alt caz pe care l-am avut, este cel al unei fetite paralizate. O tineau in casa, intr-o acmera doar a ei. Era o camear intunecata, saracacioasa, dar curata pentru viata la tara. Mama fetitei era platita ca asistent maternal. Avea escare, dar putine. Mama ei sustinea ca o muta des de pe o aprte pe alta, ca-i ingrijeste ranile. In aceasta comuna erau foarte multi care au luat in grija copii de la centrul de plasament. Aici traise cineva care a lucrat intr-un centru de crestere a copiilor abandonati si chiar a adoptat o fetita. Dupa moartea acesteia, fetita a stat mai mult in grija bunicii. Tatal ei adoptiv (ea nu stia ca este adoptata) avea probleme din cauza alcoolului. Dormea in fanar, era nespalat, devenea si agresiv uneori. In cabinetul meu a venit sa faca tratament cu pentoxifilin si alte mediacmente recomandate de specialist pe care eu le-am prescris in continuare. avea un miros greu de suportat. Nu puteam sa respir in cabinet cand venea el. Aveam masca si trebuia sa deschid usa ca sa dispara mirosul. Era ruda cu asistenta care- facea tratamentul. Doaman era moasa - pensionara care datorita restructurarilor din sistem a ajuns sa lucreze ca asistent generalist. Nu-i convenea scaderea de venit.





































































































































































































































































































































Ma aflu la prima conferinat de amre amploare ce reuneste 2 domenii - medicina si arhitectura.
Prima data cand ama uzit de o preocupare deosebita a arhitectilor pentru amenajarea spatiului medical adaptat nevoilor pacientilor a fost la un curs de geriatrie, apoi la mai multe lucrari tinute la facultatea de arhitectura, care au fost etape in derularea unui doctorat.
Cunostintele cumulate la curs le-am folosit pentru a aplica niste chestionare ce vizau evaluarea gradului de satisfactie al apcientilor din spitale.
daca initial pareau extrem de multumiti de conditiile hoteliere, dupa ce le-am povestit din experienta mea, au raelizat ca ar avea nevoie de mult mai mult deact atat.
Si asa ajungem la afirmatiile facxute de D-na Prof. Dr. Dame Sue Bailey - daca ii facem pe oameni sa vada lucrurile diferit, acestia o sa faca lucrurile diferit.
Preocuparile partenerilor organizatori au fost sa sensibilizeze liderii din ambele domenii asupra nevoilor societatii actuale.
Confortul hotelier poate ajuta la creearea unei stari de bine ce poate vindeca mai repede si eficient PACIENTUL:











Athene Palace - unul din hotelurile luxoase din Bucuresti care a suferit multe distrugeri de patrimoniu si care a fost renovat.
Se afla in centrul capitalei, langa Atheneu, Guvern.










Domnul Presedinte al CMR a ramas impresionat de amploarea manifestarii. A realizat ca un cadru arhitectural si ambiental al spatiului unde stau pacientii, ar putea contribui la ceea ce se numeste stare de bine.

































































































Intalnirea cu o colega de servicu.
Domnul prof Dr Constantin Bogdan a fost unul din profesorii de la cursul de geriatrie. Este Presedintele Comisiei de Bioetica din Romania. Specialitatea dansului este psihiatria. La cursul de geriatrie am avut de abordat o tema de bioetica. Materialul a fost corectat de dansul si de D-nul prof .Dr. Radu Vrasti,tot psihiatru de profesie. Nu am obtinut punctajul maxim, deoarece mai trebuia sa completez cu altceva, dar a fost apreciat cu 4 puncte din 5 posibile.




Ne aflam in pragul sarbatorilor in fata unei cafenele prin care am trecut ca sa merg spre locatia unde se afla cabinetul de oxygenoterapie. Au plantat si un copacel in apropierea alegerilor prezidentiale. Se afla undeva in apropierea Ambasadei Chinei.































MUZEUL  MILITAR  NATIONAL











DNA
Mijloacele de telecomunicatie ale televiziunii pe teren

Televiziunea in actiune
MOTOR


Biblioteca de imprumut a studentilor UMF
La cate cozi am stat ca sa luam un teanc de carti. Unele erau destul de vechi si nimeni nu le mai folosea, dar noi trebuia sa le luam. Mai erau si carti litografiate care erau cele mai utile. Numarul de acrti era acelasi pentru toti. Uneori, cartile care erau cele mai importante lipseau, caci generatiile anterioare nu le mai aduceau sau le aduceau cu intarziere. Trebuai sa mai treci pe la biblioteca si in cursul anului. La inceput de an stateam cu orele. Mergea destul de greu, caci erau multe carti de luat.Impartaseam cu colegii impresii din vacanta, ce au auzit ca se imtampla in noul an, cum este prin camine si alte "barfe" utile.

















































Este o zi in care pe langa Parcul Cismigiu , persoanele de etnie roma au putut lua gratis diverse obiecte de imbracaminte. Se bateau intre ei. pana la urma s-au inteles. O fetita cam de 6 ani imi spunea sa nu mai fac poze.



Parcul Cismigiu in perioada cand mai multe edituri isi expuneau cartile editate, in principal cele pentru varsta scolara.



Cu toate ca au inceput sa apara WC-urile ecologice in mai multe locuri din Bucuresti, acestea nu par chiar atat de bine observate de cetateni.



























Muzeul arhivelor Nationale - l-am vizitat cu ocazia Noptii muzeelor deschise. Adaposteste si scrisori care relateaza punctual evenimente traite. Un jurnal care tine de cronica a zilelor traite.
Arhivarii fac de multe ori alergie la praful ce se pune pe documentele ce raman mai mult timp acolo. Unii urmeaza tratamente sau aleg sa-si schimbe profesia.







Am ajuns la o conferinta despre dieta. Au fost editate si carti de catre D-nul Prof Dr Mincu, diabetolog.. Lansarea de carte are loc cu putin timp inainte de afisarea ghidului international despre nutritie. a fost prezentata si o lucrare despre vin ca aliment utilizat in dieta.







In sala, revad figura unui domn doctor la care am asistat cand si-a prezenatt lucrarea de doctorat. este medic militar din Siria si are specialitatea de cardiologie, iar lucrarea de diploma a fost la sanatate publica. A facut o tehnica foarte interesant. Nuamrul populatie din siria ar fi identic cu cel din Romania. la dansul in tara, datele statistice nu sunt colectate corespunzator, astfel ca baza de date are multe deficiente datorita culegerii de date.
a prezentat extrem de minutios planul urmat pentru elaborarea lucrarii. a preluat datele statistice raportate in romania pentru bolile cardiovasculare si a facut o estimare a persoanelor care ar putea suferi de aceste boli la dansul in tara. A facut un plan de strategie pentru prevenirea bolilor cardiovasculare de la dansul din tara. la culegerea unor date din Siria, l-a ajutat mama sa care a si murit din cauza unor astfel de afectiuni. Sistemul de austeritate de acolo, a impiedicat un tratament optim.
Din pacate, eu consider ca au fost omise multe aspecte ce tin de stilul de viata ale celor 2 nationaliatati, de conditiile de trai de acolo si acum.
Oricum, este un inceput ce poate fi modificat ulterior !

































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu